Wednesday, October 03, 2012
Kobis Cina & Udang Masak Lemak
KOBIS CINA & UDANG MASAK LEMAK
Dari Dapur : Zalinah @ Rempah Ratus
Bahan-bahan:
350 gm kobis cina dipotong
250 gm udang
1/2 batang carrot dihiris bulat
5 cawan santan
1 biji bawang besar*
4 ulas bawang putih*
1/2 in halia muda*
1 biji cili merah* - (semua bahan*dihiris)
1 sudu lada hitam yang ditumbuk
Garam secukupnya
Cara-cara:
Masukkan santan, lada hitam yang telah ditumbuk, garam dan semua bahan yang dihiris halus kedalam periuk. Kacau hingga mendidih.
Masukkan udang dan carrot.
Masukkan kobis cina dan kacau. Tutup api.
Sedia dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedapnya udang tuh..umah adda ari ni pun masa udang gk...kihkih
ReplyDelete