Thursday, July 05, 2012
Tumis Air Labu & Kacang Panjang
Tumis Air Labu & Kacang Panjang
Dari Dapur : Zalinah @ Rempah Ratus
Bahan-bahan:
1/2 biji labu sederhana besar dipotong
10 batang kacang panjang dipotong
1 helai daun kunyit
1 biji bawang besar dihiris
2 ulas bawang putih dihiris
1 sudu besar ikan bilis ditumbuk
1 sudu nakan lada hitam ditumbuk
Air secukupnya
Garam
1/2 kiub pati ikan bilis
Cara-cara:
Tumis dengan minyak sedikit bahan yang dihiris dan ikan bilis.
Masukkan air, garam dan pati ikan bilis. Biar mendidih.
Masukkan labu biar empuk diikuti kacang panjang dan daun kunyit. Kacau rata.
Sedia dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
salam kenal ...rasanya first time saya singgah sini..
ReplyDeletesedap sayur2 simple camni ...saya suka , tak jemu dimakan kan...