Monday, October 31, 2011
Lempeng & Sambal Tumis
Assalamualaikum semua..
Selamat pagi.. pagi ni saya bersarapan yang paling ringkas dan mudah.. lempeng cicah bersama sambal tumis.. ada lebih sambal tumis nasi lemak terus terfikir nak buat lempeng... memag sedap dan mengenyangkan..selain sambal tumis cicah bersama lauk kari juga sedap..
Bahan untuk lempeng::
2 cawan tepung gandum
1 biji telur dikacau sedikit
1 3/4 cawan air
Sedikt garam
Tepung dan telur disatukan. kemudian masukkan air sikit demi sedikit sambit dikacau menggunakan whisk sehingga sebati. Tapiskan adunan.
Panaskan kuali dan masukkan sedikit minyak dan tuangkan adunan. masak hingga habis.
Sedia dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Lina...pagi2 tgok lempeng ni...sedap gak kan..bila nk buat agaknya ya..
ReplyDeleteas-salam
ReplyDeletepagi2 tgk lempeng & sambal tumis tu terliur rasanye..sedap!!
noorsafone., mmg sedap.. sampai tak perasaan 3 kpg saya makan.. hehe
ReplyDeleteAdy.. sambal tumis buatkan terliuk kan.. :)
sedapnya lempeng...dah lama tak makan lempeng ngan sambal tumis...:)
ReplyDeletecmne nk jadikan lempeng nipis cmtu ye tk pandai la wat
ReplyDelete