Tuesday, August 02, 2011

Apam Pisang


Bahan-bahan:
1 cawan tepung gandum*
1/2 camcateh baking powder ( Satukan dan ayak)
2 biji telur
100 ml minyak jagung
1/2 cawan brown sugar
Beberapa titik esen pisang
4 biji pisang emas*
1/2 camcateh soda bicarbonat*
secubit garam* (Satukan dan dilecek halus)

Cara-cara:
Pukul gula dan telur hingga sebati dgn menggunakan whisk.
Masukkan.pisang lecek dan minyak. Pukul sebati.
Masukkan tepung dan gaul rata.
Panaskan pengukus dan sapukan acuan dgn sedikit minyak. panaskan sebentar,
Tuang adunan kedalam acuan kemudian kukus selama 15 minit,
Sejukkan dan dihidang.

1 comment:

  1. nampak urat2 pisangnya tu...cantik pulak kelapa parut bertenggek kt atas tu ye...suke sgt makan apam pisang.baunya lagi..ummmppphhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...