Wednesday, August 06, 2014

Biskut Dahlia




BISKUT DAHLIA
Dari Dapur : Zalinah @ Rempah Ratus
Sumber : Mat Gebu

Bahan-bahan :
300 gm mentega
140 gm gula aising
2 biji kuning telur
1 sudu teh vanila
240 gm tepung gandum*
100 gm tepung jagung*
160 gm tepung kastard* - ayak sama

Cara-cara :
Putar mentega dan gula aising hingga berkrim.
Masukkan kuning telur dan esen vanila putar hingga kembang.
Perlahankan speed dan masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga adunan lembut dan mudah ditekan.
Masukkan doh kedalam alat penekan biskut dahlia dan tekan keatas loyang hingga habis.
Hiaskan dengan ceri merah.
Bakar selama 15 - 20 minit dengan kepanasan 175C.
Sejukkan dulu biskut baru disimpan kedalam bekas kedap udara.



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...