Thursday, February 26, 2015

Pucuk Ubi Dan Cendawan Cina Masak Lemak




PUCUK UBI DAN CENDAWAN CINA MASAK LEMAK
Dari Dapur : Zalinah @ Rempah Ratus

Bahan-bahan :
1 ikat pucuk ubi - dicelur dan dipotong
100 gm cendawan cina - direndam lembut
6 biji bawang merah - dihiris
3 ulas bawang putih dihiris
Segenggam ikan bilis - dicuci dan ditumbuk
10 biji cili api - ditumbuk
2 batang serai - dititik
Sedikit serbuk kunyit
5 cawan santan
Garam secukupnya

Cara-cara :
Masukkan semua bahan hiris, bahan tumbuk dan santan kedalam periuk.
Masakkan dan gaul hingga mendidih.
Masukkan pucuk ubi dan cendawan cina dan gaul hingga rata dan sebati.
Perasakan garam secukupnya.
Sedia dihidang.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...