Wednesday, October 03, 2012

Kobis Cina & Udang Masak Lemak



KOBIS CINA & UDANG MASAK LEMAK
Dari Dapur : Zalinah @ Rempah Ratus

Bahan-bahan:
350 gm kobis cina dipotong
250 gm udang
1/2 batang carrot dihiris bulat
5 cawan santan
1 biji bawang besar*
4 ulas bawang putih*
1/2 in halia muda*
1 biji cili merah* - (semua bahan*dihiris)
1 sudu lada hitam yang ditumbuk
Garam secukupnya

Cara-cara:
Masukkan santan, lada hitam yang telah ditumbuk, garam dan semua bahan yang dihiris halus kedalam periuk. Kacau hingga mendidih.
Masukkan udang dan carrot.
Masukkan kobis cina dan kacau. Tutup api.
Sedia dihidang.


1 comment:

  1. sedapnya udang tuh..umah adda ari ni pun masa udang gk...kihkih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...